Зустріч керівництва району з прийомними сім’ями та дитячими будинками сімейного типу з нагоди Дня Святого Миколая, Новорічних та Різдвяних свят.

Діти дуже люблять зимові свята! Вони з нетерпінням чекають їх настання, щоб зануритися в атмосферу чарівництва, радості і веселощів, а потім знайти під ялинкою довгоочікуваний подарунок. Відкриває новорічні свята – День Святого Миколая.

Святий Миколай є покровителем дітей, хворих, бідних і беззахисних, опікується сиротами. Він здавна в нашого народу наділений великою пошаною. Миколині свята в Україні проводилися урочисто.

Наслідуючи народні традиції та з метою виховання дітей на ідеалах добра і справедливості, посилення уваги суспільства до дітей, зокрема дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в нашому районі 19 грудня 2019 року службою у справах дітей та районної державної адміністрації було організовано святковий захід, присвячений Дню Святого Миколая, Новорічним та Різдвяним святам для дітей, які виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу на території району.

В заході прийняли участь  17  прийомних сімей в  яких виховуються 24 дитини та чотири дитячих будинки сімейного типу в яких виховується 33 дитини, позбавлених батьківського піклування.

Під час проведення заходу керівництвом району, а саме: головою Дергачівської районної ради Лазарєвим Геннадієм Юрійовичем, першим заступником голови районної державної адміністрації Гаплєвською Інною Борисівною за участю начальника служби у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації Шевченко Ольги Вікторівни було вручено ключі від двоповерхового житлового будинку придбаного Безруківською сільською радою за рахунок коштів державної субвенції для дитячого будинку сімейного типу родини Зубенко, в якому виховується 10 діточок, з них 1  рідна дитина та 9 дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна площа будинку більше ніж 250 квадратних метрів. В ньому є всі умови для виховання, навчання та розвитку дітей. Будинок облаштований всіма необхідними меблями та технікою.

Керівники району та гості звернулись до прийомних батьків та батьків-вихователів з привітаннями та подякою за їх благородну справу - створення родинного тепла для дітей, що залишилися без батьківського піклування, та вручили подарунки: солодощі, фруктові набори та столові сервізи .

Після урочистостей для прийомних батьків і дітей з концертною програмою виступили юні артисти.

Так Святий Миколай через своїх помічників подарував радість тим, на чию долю випали нелегкі випробування. А щасливими  цього дня були і ті, що отримували подарунки, і ті, що їх робили. Бо найбільше щастя в житті – це робити добро.

   Вітаємо усіх із наступаючими новорічними та  різдвяними святами!

І бажаємо вам миру щастя та злагоди!

 

Написать ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *