Якщо розгорілася пожежа: 3 правила, яким ви просто зобов’язані навчити своїх дітей

1. Обписяна тканина або шарф.

Можливо ви здивуєтеся, а діти будуть сміятися – але це правда. Воду з собою ми беремо рідко, діти – так взагалі ніколи.

Найбільш поширена причина смерті під час пожежі, дим. Тому беремо будь-яку тканину: футболку, шарф, поділ спідниці, сорочку чи блузку. Писяем. І дихаємо через неї.

Сеча краще води фільтрує і дим, і отруйні речовини. Діти можуть жартувати з цього приводу, але всі погоджуються з тим, що у небезпечній ситуації нічого ганебного в цьому немає.

Головне почати розмову на цю тему! Адже завжди знайдеться дитина, яка скаже: «А що у цьому смішного? Адже це може врятувати ваше життя!»

2. «Знайди вихід» - нова сімейна гра.

Так, ви теж візьмете участь. Рідко хтось замислюється, як залишити будівлю у випадку пожежі. Точніше, майже ніхто.

А це може стати веселою розвагою! Привчіть дитину до такої гри і протягом 2-3 тижнів, відвідуючи будь-яке приміщення, разом шукайте місце, куди б ви побігли у випадку пожежі. Можна навіть уточнити у працівників.

3. Як вибратися з натовпу людей.

Виконуйте ці правила:

- Йти треба тільки по напрямку руху, без зупинок, навіть якщо рідні залишилися позаду. Не забувайте: ви зустрінетеся після того, як виберетеся назовні.

- Акуратно обходимо будь-які зустрічні перешкоди: кути, стовпи і т. д. Для цього уважно дивимося перед собою. Схрестіть руки на грудях, виставивши лікті трохи вперед і обхопите руками плечі. Завдяки цьому ви зможете дихати вільно, навіть якщо вас сильно стиснуть.

- Якщо ви раптом впали: У вас є рівно три секунди, щоб встати. Чого би це не коштувало. Для цього чіпляємося мертвою хваткою за ноги, штани, пальто, і, буквально, піднімаємося по людині. Це, звичайно, нікого не порадує, але, принаймні, ви підніметеся!

Ми дуже сподіваємося, що вам ніколи не знадобиться ця інформація. Бережіть себе!

Написать ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *