Профілактичний захід щодо основних правил безпеки життєдіяльності, правил пожежної безпеки в побуті або дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на території Проходівської сільської ради

У зв’язку зі збільшенням кількості пожеж на території Харківської області та необхідністю проведення профілактичних заходів серед населення Дергачівського району 26 січня 2018 року співробітниками Дергачівського районного управління ГУ ДСНС у Харківській області спільно з представниками Проходівської сільської ради, службою у справах дітей райдержадміністрації, Дергачівського відділу поліції ГУНП в Харківській області, територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) районної державної адміністрації та кореспондентом районної газети «Вісник Дергачівщини» було проведено профілактичний рейд щодо навчання населення основних правил безпеки життєдіяльності, правил пожежної безпеки в побуті або дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на території Проходівської сільської ради.
Метою заходу було попередження виникнення різного роду надзвичайних ситуацій, запобігання загибелі та травматизму людей у побуті внаслідок виникнення пожеж, а також вивчення першочергових дій населення у разі виникнення будь-якої критичної нестандартної ситуації.
За 2017 рік на території Дергачівського району зареєстровано 240 пожеж. В порівнянні з аналогічним періодом 2016 роком кількість пожеж збільшилась на 136 випадків. На пожежах було травмовано 4 людини та 6 осіб загинуло, зокрема дві гибелі трапилося на території Проходівської сільської ради.
З початку 2018 року на території Дергачівського району вже трапилося 8 пожеж.
До рейдового заходу було підготовлено 6 маршрутів слідування, в яких були включені всі особи, що перебувають в «Групі ризику» зазначеної сільської ради, а саме, одинокі особи похилого віку, багатодітні родини, сім’ї, які опинилися в скрутному становищі та особи, що ведуть антисоціальний спосіб життя.
Під час проведення роз’яснювальної роботи громадянам були роздані тематичні пам’ятки та листівки з правилами поводження при виникненні пожежі; правила дій при виявленні підозрілих та вибухових предметів, щодо безпечного перебування на водних об’єктах.

Написать ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *