Підсумки проведення Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» у 2019 році

Відповідно до листа Міністерства соціальної політики України від 20.08.2019 № 15261/0/2-19/37 щодо проведення Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» у 2019 році, згідно зі ст. 53 Конституції України та Законів України «Про загальну середню освіту», на протязі вересня 2019 рокуу рамках профілактичного Всеукраїнського заходу «Урок», службою у справах дітей Дергачівської районної державної адміністрації спільно із сектором ювенальної превенції Дергачівського відділу поліції ГУНП у Харківській області, Дергачівським районним центром соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, управлінням освіти, культури та туризму Дергачівської районної державної адміністрації проведено Всеукраїнський профілактичний захід «Урок», на території Дергачівського району, з метою якого було встановлення та виявлення дітей, що не приступили до занять у навчальних закладах Дергачівського району.

В ході проведення профілактичного заходу «Урок» було здійснено 7 виїздів в 29 населених пунктів району. Представниками служби у справах дітей Дергачівської районної державної адміністрації дітям, які перебувають на обліку служби у справах дітей районної державної адміністрації надано адресну допомогу у вигляді наборів з канцтоварами у кількості 35 штук. Відвідано 24 навчальних закладів Дергачівського району. Обстежено 23 сім’ї в яких виховується 53 дитини.

Результати проведення рейду свідчать, що в навчальних закладах Дергачівського району  навчається 8335  дітей. До занять приступили  та залучені всі. Невідвідування підлітками шкільних занять - це одна з найпоширеніших проблем сімей, які перебувають у складних життєвих обставних. У подальшому це призводить до безконтрольності в їхньому житті, невизначеність майбутнього, що згодом відгукнеться схильністю до бродяжництва, вживанням спиртних напоїв або наркотичних речовин, крадіжок, проявів насильства.

Підводячи підсумки, слід нагадати, що станом на сьогоднішній день в Україні повна загальна середня освіта є обов’язковою, що передбачено вимогами статті 53 Конституції України та статтею 29 Закону України «Про загальну середню освіту». Законодавство передбачило норму права, зокрема статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, де на батьків за невиконання ними обов’язків щодо виховання та навчання своїх дітей накладається стягнення у вигляді штрафу або застосовується такий захід, як попередження. Саме батькам необхідно більше уваги приділяти своїм нащадкам та щоденно займатися і цікавитися своєю дитиною, адже наслідки такої байдужості непоправні.

Написать ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *