Скажи «НІ» насильству у власній родині!

“Якщо твої наміри розраховані на рік – сій жито, на десятиліття – саджай дерева, на віки – виховуй дітей”.

На данний час в Україні трапляється багато випадків домашнього насилля, але не кожен усвідомлює впершу чергу про те, що часто свідками акту насильства, який відбувається наприклад між подружжям, були їхні діти.

Домашнє насильство може починатися  з таких "незначних дрібниць", як постійні прискіпування до дружини у якості прибирання вдома, до зовнішнього вигляду, і в результаті закінчитися побоями, а в деяких випадках – і смертю.

Насильство над дітьми – особливо велика проблема.

Більшість батьків, які жорстоко поводяться з дітьми, часто переживали подібне ставлення (або нехтування) з боку власних батьків у дитинстві. Від емоційного здоров’я дітей, від умов, у яких вони виховуються, від прикладу, який їм подають дорослі з самого початку їх життя залежить успішність і процвітання нації в майбутньому.

Діти, які є свідками насильства, насправді − його жертви.

Насильство − це травма для дитини, яка негативно впливає на її фізичне, емоційне здоров’я та розвиток. Діти, як губки, "всмоктують" все від батьків, повторюючи та наслідуючи сімейні моделі поведінки.

Жертва-дитина теж боїться: втратити родину − навіть таку, як є; боїться зізнатися одному з батьків про жорстоке поводження іншого тощо.

Тож виховання − це не лише слова, а в першу чергу дії, поведінка батьків та найближчого оточення, приклади ставлення один до одного й до дітей. Обидва батьки в рівній мірі відповідальні за життя, здоров’я та безпеку своїх дітей.

Рівень того, наскільки ми поважаємо себе, наскільки достойно поводимо себе в стосунках з партнером і закладає основи світосприйняття, родинного й особистого життя дітей.

Для життя без насильства важливими є самоповага та почуття внутрішньої гідності, а також підтримка близьких, рідних та оточуючих.

Кожен, хто  потенційно може здійснити насильницькі дії, повинен знати, що він обов’язково буде покараний.

ПАМ’ЯТАЙТЕ: першим кроком до подолання проблеми насильства в родині має стати її усвідомлення!

Скажи «НІ» насильству у власній родині!

ВИ МАЄТЕ ПРАВО НА БЕЗПЕЧНЕ ЖИТТЯ БЕЗ ЗНУЩАНЬ І СТРАХУ, НА ФІЗИЧНУ ТА ПСИХОЛОГІЧНУ НЕДОТОРКАННІСТЬ!

Написать ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *