Чи Ви знаєте скільки дітей засинаючи просять у Бога: «Нехай прийде мама…»?

 

Візьміть дитину у родину – це не просто гарне гасло… Це крик кожної дитини-сироти та дитини позбавленої батьківського піклування. У більшості з нас є батьки, рідні та близькі люди, з якими легше долати труднощі. Дитина сирота ж позбавлена цієї життєвої підтримки. Кожен з Вас може стати надією для таких дітей. Подарувати віру і радість життя. Діти – як соняхи. Ці дивовижні рослини не можуть існувати без сонячного світла, без ніжного дотику його променів. Вони повертають свої голівки назустріч сонцю і вітають його своїм цвітом. Скільки таких «соняхів», які чекають світла та ніжності, від слова МАМА, ТАТО. Чи Ви знаєте, скільки їх так і не відкрившись, засинаючи просять у Бога – «Нехай прийде мама», «Нехай прийде тато». Скільки з них мріє вимовляти це слово, не в думках, а дивлячись у люблячі мамині та татусеві очі. А коли вони зустрічають новий день, їхні серця тремтять у надії.

Люди, які зважуються на цей важливий крок, взявши на виховання дитину сироту, дитину позбавлену батьківського піклування, беруть на себе велику відповідальність за її майбутнє. Зрозуміти, зігріти теплом, любов’ю, ласкою і виховати справжнього громадянина нашого суспільства – основна мета прийомних батьків, адже сімейні стосунки завжди були важливим чинником формування особистості дитини. У сім’ї формується ставлення дитини до самої себе і до оточуючих. Кожна дитина має знати та відчувати, що її люблять, що вона потрібна і в неї є майбутнє. Те, що дитина отримує в сім’ї, вона згодом може передати і своїм власним дітям.

Сім’я це неповторне середовище для розвитку дитини, формування її в повноцінну людину і громадянина. Однак, в нашому сьогоденні суспільство зіштовхнулось з жорстокими реаліями життя, яке позбавило тисячі дітей домашнього затишку, батьківського піклування.

З метою поліпшення становища дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, громадянам нашої країни надається право взяти дитину у родину на спільне виховання та проживання – створити прийомну сім’ю. Прийомні батьки, є законними представниками прийомних дітей на підприємствах, в установах та організаціях без спеціальних на те повноважень, несуть персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток прийомних дітей.

На даний час на території Дергачівського району функціонує
15 прийомних сімей, до яких влаштовано на виховання 22 прийомні дитини.

Якщо Ваше серце наповнює любов до дітей та бажаєте, щоб Ваш дім наповнився дитячим щебетом, маєте бажання взяти у свій дім на виховання та спільне проживання дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, дарувати їй свою батьківську любов та турботу, створити прийомну сім’ю, ми завжди чекаємо  на вас  в службі у справах дітей Дергачівської районної державної адміністрації, за адресою: 62303, Харківська область, м. Дергачі, пл. Перемоги, 1, Будинок культури, 2 поверх, к. 225, 226, тел. (05763) 3-01-49, 3-41-76.

Хай сьогодні такі очікувані і бажані слова “Я твоя мама”, «Я твій тато» почують покинуті діти!

Написать ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *