В мережі Інтернет з’явилася нова гра, яка доводить дітей до суїциду

У мережі з'явилася нова небезпечна інтерактивна гра МОМО, яка набирає попурярності серед дітей та підлітків.

Вона поширюється за допомогою месенджера WhatsАpp, і може стати аналогом смертельної гри "Синій кит".
Все починається, коли в контактах гравця з'являється анонімний куратор, підписаний як MOMO. Він надсилає підліткам страшні картинки, фотографії із зображенням сцен насильства, а потім пропонує виконувати різні накази. Якщо гравець відмовляється це робити, йому починають погрожувати.

Через гру вже б'ють на сполох в Мексиці. Там співробітники відділу боротьби з кіберзлочинністю визначили, що серед користувачів, які спілкуються з МОМО, підвищений ризик самогубства.

"Ця проблема серед молоді та неповнолітніх полягає в тому, що злочинці можуть використовувати гру для крадіжки особистої інформації, підбурювання до самогубства або насильства, знущання, вимагання та виникнення фізичних і психологічних розладів, таких як неспокій, депресія і безсоння".

Гру МОМО звинувачують у самогубстві 12-річної дівчинки в Аргентині. Загибла за кілька хвилин до суїциду записала себе на відео, поліція підозрює, що дівчинку хтось підштовхнув до цього.

На аватарці MOMO стоїть фото скульптури, створеної компанією Link Factory. Її автором є японський художник Мідорі Хаясі, який ніяк не пов'язаний із грою.

Написать ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *