День усиновлення – свято людей з великим серцем!

Кожен рік, в останній день вересня, в Україні відзначається День усиновлення. Дата завжди припадає у день великого православного свята — Дня святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії. Віра, Надія і Любов, які уособлюють головні християнські чесноти, втілюють ідеали мудрості й відкритого серця, безсумнівно, стали добрими покровителями цього свята.

Вперше українці відзначили цей день зовсім нещодавно - в 2009 році. Тоді указ президента України проголосив, що День усиновлення в нашій країні буде відзначатися 30 вересня щорічно.

В урочистій промові на честь Дня усиновлення президент України заявив: "це день вшанування прийомних батьків, вихователів дитячих будинків родинного типу, педагогів, лікарів, усіх, хто причетний до усиновлення і захисту прав дитини. Це день радості тисяч і тисяч дівчаток і хлопчиків, які знайшли щастя в люблячих і дбайливих сім'ях. Це свято доброти і милосердя для всього українського суспільства".

Говорити про те, наскільки День усиновлення в Україні важливий можна дуже довго і красиво, але це і так всі розуміють. Адже з кожним роком у нашій країні зростає кількість сімей, які бажають взяти обділену батьківською ласкою дитину. З цього можна зробити висновок, що українці вміють співчувати, вони гуманні і милосердні люди.

Це свято батьків і дітей, соціальних працівників, та усіх причетних до цієї благородної справи, нашої держави в цілому, яка поступово втілює на практиці гасло ”Чужих дітей не буває”.

З метою організації належного відзначення Дня усиновлення 28 вересня 2018 року службою у справах дітей Дергачівької районної державної адміністрації відбулося вітання жителів Дергачівського району з Днем усиновлення та проведено роз’яснювальну роботу з метою популяризації сімейних форм виховання.

Всім небайдужим, хто зацікавився, просимо звертатись за відповідними консультаціями у Службу у справах дітей Дергачівської районної державної адміністрації, за адресою:62303, Харківська область, м. Дергачі, пл. Перемоги, 1, Будинок культури, 2 поверх, к. 225, 226,
тел. (05763) 3-01-49, 3-41-76

Написать ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *